2013-10-27 19:42:34• hírek • Szatmár.ro

Szórakoztató előadásokkal, sok nevetéssel és játékkal ünnepelték a bábtársulatot

Tíz éve működik a Harag György Színtársulat részeként a Brighella Bábszínház. A kerek évfordulót ünnepelték a hétvégén a bábosok, volt fotókiállítás, bábjáték gyermekeknek, felnőtteknek, Vitéz László serpenyőjével megleckéztette a gonoszokat és vasárnap vásári játékok is várták a gyermekeket az Északi Színház épülete előtt.

Egy évtizede annak, hogy a Harag György Színtársulat befogadta a Brighella Bábszínházat, ekkor lett hivatalosan is bábtársulata Szatmárnémetinek - ezt ünnepelték a hétvége során. Az ünnepi hétvége hivatalos megnyitójára szombat délelőtt került sor, akkor az Ács Alajos Stúdióteremben Bessenyei István, a magyar színtársulat vezetője illetve Bandura Emese, a bábtársulat vezetője üdvözölte a jelenlevőket, majd adták át a színpadot a pécsi MárkusZínház színészeinek. Ők egy magávalragadó, szórakoztató előadás keretében ismertették meg a nézősereget Mátyás király életével.

Az elsősorban gyermekeknek szóló előadást követően délután színtén a pécsi társulat játszott, de ezúttal inkább fiataloknak és felnőtteknek. Csongor és Tünde történetét egyedi feldolgozásban adták elő, úgy, hogy a nézők le sem tudták venni a szemüket a játéktérről. A szereplők a Vörösmarty Cirkusz tagjaiként jelentek meg, Csongor légtornász, Mirigy illuzionista volt. De nem maradt ki a találkozás a vándorokkal, az útelágazásnál való töprengés és az igaz szerelem keresése sem a darabból.

Vasárnap Pályi Jánosé és Vitéz Lászlóé volt a színpad. Azt nehezen lehet eldönteni, hogy a gyermekek, vagy az őket elkísérő, Vitéz László kalandjain felnőtt szülők élvezték jobban az előadást. A piros ruhás és orrú hős bátran szállt szembe ördögökkel, szellemekkel, de még az őt átverő molnárral is, serpenyőjével jól kupánvágva a gonoszokat.

Az ünnepi hétvége vásári játékok sorával ért véget: az Északi Színház épülete előtti járdaszakasz egy időre játszótérré változott, ahol a gyermekek számos különleges játékkal ismerkedtek meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: